dilluns, 21 de desembre del 2020

L'hivern és aquí

https://beteve.cat/medi-ambient/quan-comenca-hivern/

Ja el tenim aquí i de moment no es fa sentir massa. Al solet s'hi està molt bé i com han anunciat que les temperatures baixaran, cosa força normal, aprofito tot el que puc per a prendre'l. 

En una ocasió vaig sentir algú que deia: "el temps no passa, els que passem som nosaltres" i, potser tenia tota la raó. Les estacions tornen i tornen a tornar cada cop més de pressa. Uf som a Sant Joan i quan te n'adones ja som a Nadal. Ai com vola el temps o com volem nosaltres! 

Avui és el dia més curt de l'any i la nit més llarga. Davant de casa el sol s'ha posat a prop de les 18h quan la negra nit ho ha enfosquit tot. He fet un munt de fotos. De sempre m'ha agradat quan el sol es pon. Sembla com si algú ho pintés tot al carbó. Jo anomeno "hora màgica" aquest lapsus de temps fins que la negra nit engoleix el paisatge. A l'hivern veure el cel entre les branques despullades dels arbres ohhhh quina meravella!





El sol s'ha posat just enfront de casa, és el punt més llunyà des de Montserrat. A partir de demà s'hi anirà apropant fins la nit de Sant Joan que tornarà cap a l'esquerra nostra. I així anys i anys i panys des de vés a saber quan. Quin misteri tot i quina meravella alhora, oi? 





El perer bord de davant de casa encara té quatre fulles ben acolorides. D'aquí res quedarà ben despullat, desfullat.

Altres arbres del barri mostren les seves formes ben encisadores 



I d'aquí res Nadal, un nadal estrany que haurem de passar com puguem...